Politica de confidențialitate

și informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Confidențialitatea ta este importantă pentru S.C. CUBUS ARTS S.R.L. Scopul acestei Politici de confidențialitate este să-ți explice ce date culegem, de ce le culegem și modul în care folosim, dezvăluim, transferăm și stocăm datele tale.

Această Politică explică practicile noastre de confidențialitate pentru serviciile oferite. Această Politică de Confidențialitate se aplică serviciilor de găzduire (web hosting), de punere la dispoziție de infrastructură și resurse hardware, de administrare de domenii internet, furnizate de S.C. CUBUS ARTS S.R.L. (denumit în continuare "S.C. CUBUS ARTS S.R.L.", dar și "noi" sau "al nostru").

1. Identitatea S.C. CUBUS ARTS S.R.L.

Dacă ai întrebări cu privire la această politică de confidențialitate, ne poți contacta utilizând informațiile de mai jos.

S.C. CUBUS ARTS S.R.L.

Aleea Taberei, Nr. 3, Ap. 21

550390 - Sibiu

România

Tel: + 04 0368 409 233

Email: office@cubus.ro

CIF: RO 13548146

Nr. Ord. Reg. Com.: J32/508/2000

Clienții noștri pot trimite întrebări în legătură cu protecția datelor, confidențialitatea și securitatea datelor cu caracter personal către administratorul firmei Andreas Philippi, la adresa de e-mail andreas.philippi@cubus.ro.

2. Colectarea informațiilor

Atunci când accesezi și navighezi pe site noi colectăm următoarele informații despre tine:

2.1 Informațiile transmise de tine

Date de contact - ai posibilitatea de a completa un formular de contact online, pe site-ul www.cubus.ro, unde recepționăm informații despre tine, ce includ: numele tău, numele firmei, adresa de e-mail și număr de telefon.

2.2 Informații pe care le primim prin folosirea serviciilor noastre

Informații automate - atunci cand vizitezi site-ul nostru, noi colectăm informații care pot constitui date personale. Aceste informații includ adresa de ip, url referral, ultima pagină vizitată, tipul de browser folosit, sistemul de operare. Putem înregistra data și ora accesării dar și numărul de click-uri realizate pe site-ul nostru.

Unelte de măsurare a traficului - folosim servicii de măsurare a traficului puse la dispoziție de terțe părți (Google Analytics) pentru a colecta informații despre utilizarea site-ului, cum ar fi vizitele, paginile vizitate. De asemenea urmărim și popularitatea conținutului publicat. Uneltele de măsurare a traficului folosesc tehnici specifice de urmărire pentru a recunoaște dispozitivul și a analiza informațiile despre tine. Colectează următoarele informații: ce pagini ai vizitat dar și cât timp ai petrecut pe aceste pagini, adresa ta de ip, ce sistem de operare folosești, ce browser folosești precum și ce site ai vizitat înainte de a ajunge la site-ul nostru.

Loguri - atunci când vizitezi site-ul, accesezi conținutul furnizat de noi, folosești serviciile noastre, când ne contactezi pentru a ne trimite un mesaj direct din pagina de site, automat colectăm și stocăm o serie de informații în fișierele de tip log. Aceste informații includ adresa de ip, adresa web, site-ul vizitat înainte, adresa web de ieșire, browser-ul folosit, sistemul de operare, data și ora, tipul de solictare transmisă dar și eventualele erori recepționate de la site sau servicii.

3. Cum folosim informațiile

3.1 Informațiile oferite de tine:

Colectăm, stocăm și utilizăm informațiile pe care le furnizezi pentru următoarele motive:

Informațiile de contact - pentru a te contacta în legătură cu comenzile tale, starea serviciilor, schimbări de funcționalitate pentru serviciile noastre dar și pentru site. Noi folosim email-ul, telefonul, sau alte mijloace și canale de comunicare electronice cum ar fi skype, slack, facebook, etc., pentru a te informa în legătură cu eventuale probleme ale conturilor de hosting, întreruperea funcționalității serviciilor, respectiv update-uri sau îmbunătățiri ale serviciilor.

Plăți și informații financiare - aceste informații sunt necesare împreună cu informațiile de contract pentru a-ți deschide un cont de client, pentru a finaliza o comandă nouă sau pentru a prelungi un contract existent, pentru a începe un contract nou, pentru a emite o factură și pentru a ne îndeplini obligațiile legale și fiscale.

3.2 Informațiile pe care le stocăm despre folosirea serviciilor noastre de către tine

Noi colectăm, stocăm și folosim informațiile pe care le primim ca urmare a folosirii serviciilor nostre pentru următoarele motive:

Informații automate - pentru a identifica problemele cu serverele noastre, pentru a administra site-ul și serviciile noastre. Aceste informații nu pot identifica o persoană decât pentru a preveni o fraudă sau abuz pe site-ul nostru sau la adresa sistemelor noastre.

Unelte de măsurare a traficului - pentru a îmbunătăți serviciile și site-ul nostru.

Informații din loguri - pentru a identifica eventualele probleme, administra site-ul nostru.

Alte informații - pentru a administra contul tău și comenzile realizate, pentru a avea informații corecte și relevante în cazul unei dispute/reclamații dar și pentru a identifica elemente concrete care ne pot ajuta să îmbunătățim serviciile furnizate.

4. Scopul procesării datelor

Orice informație pe care o colectăm de la tine poate fi utilizată pentru unul sau mai multe din următoarele scopuri:

4.1 Pentru a îmbunătăți serviciul (S.C. CUBUS ARTS S.R.L., se străduiește continuu să îmbunătățească serviciul de web hosting și administrare domenii pe baza informațiilor și feedback-ului pe care le primim de la clienții noștri)

4.2 Pentru a te identifica ca parte contractantă

4.3 Pentru a stabili un canal principal de comunicare cu tine (adresa de e-mail, telefon, adresă, nume, prenume)

4.4 Pentru a permite companiei S.C. CUBUS ARTS S.R.L. să emită facturi valabile și să proceseze tranzacții

4.5 Obligații legale - raportarea către Agenția Națională de Administrare Fiscală și alte instituții de stat (la solicitarea expresă a acestora) pentru îndeplinirea activităților aferente controalelor autorităților, cum ar fi ANAF, ANPC, ANSPDCP, IPJ, Parchete etc

4.6 Pentru scopuri legitime interesului nostru, cum ar fi:

să oferim clienților noștri produsele sau serviciile comandate

să indentificăm și să prevenim activitățile ilegale, frauda

să îmbunătățim securitatea rețelei și a sistemelor informatice

pentru recuperarea creanțelor

Menționăm faptul că:

Vom colecta minimul de informații personale, care sunt necesare pentru a putea livra serviciile contractate

Oferim transparență completă, iar S.C. CUBUS ARTS S.R.L. te va informa în permanență despre modificările aduse proceselor pentru a proteja confidențialitatea și securitatea datelor, inclusiv practicile și politicile. Poți cere oricând informații despre locul și modul în care datele sunt stocate, securizate și utilizate.

Ne asigurăm că folosim informațiile doar pentru scopul pentru care ne-ați oferit acceptul

Transferăm către companii specializate în recuperarea creanțelor, datele personale strict necesare pentru recuperarea creanțelor

5. Consimțământ

Prelucrarea datelor tale se face fie pe baza consimțământului tău, fie în cazul în care prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care ești parte sau pentru a lua măsuri la solicitarea ta înainte de a încheia un contract, cf. GDPR art. 6 (1) (a) - (b). Poți oricând să-ți retragi consimțământul privind prelucrarea datelor personale, contactându-ne utilizând informațiile de contact de la Art. 1

Pentru a încheia un contract de prestări servicii de web hosting oferit de S.C. CUBUS ARTS S.R.L., trebuie să ne furnizezi datele personale necesare.

6. Destinatarii datelor personale

Datele tale personale pot fi transmise către următoarele categorii de destinatari:

Persoana vizată sau reprezentanții săi

Organizații naționale sau internaționale (ex: RoTLD, ICANN, etc)

Autorități publice din România (ex: ANAF, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Parchete, IGP, etc) și din străinătate (ex: Comisia Europeană, autorități fiscale, instanțe etc).

Serviciile noastre utilizează caracteristicile extinse ale mediului cloud pentru a asigura o disponibilitate ridicată, cum ar fi redundanța completă, echilibrarea încărcării (load balancing), scalarea automată a capacității, backup-ul continuu al datelor.

Nu există date personale stocate permanent în afara platformelor cloud administrate de S. C. Cubus Arts SRL. Astfel, securitatea fizică este menținută de subcontractanții S. C. Cubus Arts SRL, a se vedea clauza 7. Datele prelucrate sunt în siguranță. Centrele de date unde sunt stocate fizic datele sunt deținute de Hetzner Online GmbH Industriestr. 25, 91710 Gunzenhausen, Germania, deci localizate în Uniunea Europeană. Pentru administrarea și managementul unor servere S.C. Cubus Arts S.R.L. folosește sistemele cpanel și whm oferite de cPanel, 2550 North Loop W., Suite 4006, Houston, TX 77092, SUA, subcontractant certificat conform EU-US Privacy Shield. Toți subcontractanții se conformează tuturor cerințelor GDPR.

7. Măsuri de securitate

S.C. CUBUS ARTS S.R.L. implementează măsuri tehnice, fizice și organizaționale pentru a menține securitatea datelor tale personale împotriva distrugerii accidentale sau ilegale sau a pierderii accidentale, modificării, utilizării neautorizate, modificărilor neautorizate, divulgării sau accesului și împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală.

S.C. CUBUS ARTS S.R.L. utilizează rapoarte și notificări de securitate pentru a monitoriza tentative de acces sau utilizare frauduloasă și pentru a identifica și contracara în mod proactiv potențialele amenințări. Operațiile administrative, inclusiv accesul la sistem, sunt înregistrate pentru a furniza un istoric al acțiunilor dacă se fac modificări neautorizate sau accidentale.

Performanța și disponibilitatea sistemului sunt monitorizate atât de serviciile de monitorizare interne, cât și de cele externe.

Pentru a asigura integritatea, toate transmisiile de date sunt criptate pentru a se alinia cu cele mai bune practici pentru protejarea confidențialității și a integrității datelor. Toate interfețele de administrare care îți sunt puse la dispoziție folosesc implicit tehnologia Secure Socket Layer (SSL).

Pentru datele în tranzit, serviciul utilizează protocoale de transport standard pentru industrie atât între dispozitive și centrele de date cât și în interiorul centrelor de date.

Ca măsură suplimentară de securitate, îți recomandăm să te deconectezi folosind opțiunea Log-out atunci când termini de folosit contul de client sau calculatorul și să nu salvezi parolele în browser.

Deși suntem dedicați securității datelor, și luăm măsurile necesare pentru a asigura un nivel de securitate ridicat trebuie să știți că nici o transmisie de date peste internet nu poate fi garantată ca fiind sigură. Prin urmare, trebuie să iei act că nu ne putem asuma garantarea securității completă a datelor personale pe care le transferi prin internet către noi.

În cazul în care datele tale sunt compromise, S.C. CUBUS ARTS S.R.L. îți vom notifica ție și autorității (autorităților) de supraveghere competente în decurs de 72 de ore prin e-mail informații despre amploarea încălcării, datele afectate, orice impact asupra serviciului și a planului de acțiune S.C. CUBUS ARTS S.R.L. cu măsuri pentru a asigura datele și pentru a limita orice posibil efect negativ asupra persoanelor vizate.

"Încălcarea datelor cu caracter personal" înseamnă o încălcare a securității care duce la distrugerea, pierderea, modificarea, dezvăluirea neautorizată sau accesarea neautorizată a datelor personale transmise, stocate sau prelucrate în alt mod în legătură cu furnizarea serviciului.

8. Perioada de retenție (păstrare)

Datele despre conturile de hosting pe care ți le punem la dispoziție vor fi păstrate din cauza reglementărilor fiscale până la zece ani de la anularea sau ștergerea acestora.

Datele introduse de tine precum și datele de configurare, cele privind setările și datele generate de sistem vor fi șterse la terminarea contractului.

După terminarea contractului nu vor fi păstrate nici un fel de date în afară de eventuale date de facturare, asta în cazul în care în cadrul relației contractuale au fost emise facturi către tine. Nu anula sau șterge contul fără a descărca o copie a tuturor datelor, deoarece în acest caz S.C. CUBUS ARTS SR.L. nu va putea să livreze copia de date.

9. Drepturile tale

În calitate de persoană vizată, cu privire la datele personale proprii ai următoarele drepturi:

dreptul de acces la date (art. 15 din Regulament)

dreptul de rectificare a datelor (art. 16 din Regulament), în urma identificării persoanei solicitante

dreptul de ștergere a datelor, cerere care va fi analizată sub aspectul îndeplinirii condițiilor exprese ale art. 17 din Regulament și ale scopului colectării

dreptul la restricționare a datelor, cerere care va fi analizată sub aspectul îndeplinirii condițiilor exprese ale art. 18 din Regulament

dreptul la portabilitatea datelor (art. 20 din Regulament)

dreptul la opoziție (art. 21 din Regulament)

dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, inclusiv profilare (conform art. 22 din Regulament);

dreptul de a adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și Justiției

S.C. CUBUS ARTS S.R.L. îți permite să accesezi, să rectifici și să ștergi datele administrate de tine.

10. Limita de vârstă

În concordanta cu Termenii și Condițiile S.C. CUBUS ARTS S.R.L., nu oferim servicii sau colectăm informații pentru persoane cu vârsta sub 18 ani. În măsura în care ai dovezi că o persoană minoră (sub 18 ani) a cumpărat servicii sau ne-a oferit informațiile sale personale, te rugăm să ne contactezi folosind informațiile prezentate la Art.1

11. Modificări ale politicii de confidențialitate

Dacă vom decide să modificăm Politica de confidențialitate, vom opera respectivele modificări pe această pagină și vom actualiza data de modificare a Politicii de confidențialitate de mai jos.

Această politică de confidențialitate a fost modificată ultima dată la 31 ianuarie 2023.